STRATEGI untuk minggu 0g0s 3- ogos 8

View previous topic View next topic Go down

Re: STRATEGI untuk minggu 0g0s 3- ogos 8

Post  kulitkerang on Sat Aug 08, 2009 12:48 pm

NFP mlm tadik kul 8.30..banyak membantu...dengan data ekonomi yang direleasekan pada kul 8.30mlm tdk..menunjukkan ekonomi US makin pulih, recession dah almost end..so matawang USD semakin kuat. NFP mlm tadk juga mungkin menunjukkan trend reversal akan berlaku...we can expect that by next week, trend SELL mula mengambil alih...

kulitkerang

Posts : 19
Join date : 2009-08-02

View user profile http://kolejforex.com

Back to top Go down

Re: STRATEGI untuk minggu 0g0s 3- ogos 8

Post  pokcik on Thu Aug 06, 2009 10:10 am

kulitkerang wrote:GU dah tried second time utk cecah 1.7000 tu semalam...considering market dan ekonomi GBP ni quite promissing..mcm kuat je ekonomi dia...GBP ni akan try utk break 1.700 lagi (considering harga ni psychology level)... So nampak gayanya trend GU arini adalah BUY... sekiranya price tu break 1.7010...most probably it'll go up to 1.7070...

itu anaisis jer..kalu tak betul sorry la eh..

Terima kasih banyak2 Shocked Shocked Shocked

pokcik

Posts : 19
Join date : 2009-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: STRATEGI untuk minggu 0g0s 3- ogos 8

Post  kulitkerang on Thu Aug 06, 2009 8:59 am

GU dah tried second time utk cecah 1.7000 tu semalam...considering market dan ekonomi GBP ni quite promissing..mcm kuat je ekonomi dia...GBP ni akan try utk break 1.700 lagi (considering harga ni psychology level)... So nampak gayanya trend GU arini adalah BUY... sekiranya price tu break 1.7010...most probably it'll go up to 1.7070...

itu anaisis jer..kalu tak betul sorry la eh..

kulitkerang

Posts : 19
Join date : 2009-08-02

View user profile http://kolejforex.com

Back to top Go down

Re: STRATEGI untuk minggu 0g0s 3- ogos 8

Post  pokcik on Tue Aug 04, 2009 6:28 pm

kulitkerang wrote:
pokcik wrote:
kulitkerang wrote:GU akan cuba break 1.6800. Sekiranya dia dpt break that price..it;ll create a new high which is 1.7000...

Tolong beri analisa gu/eu ari ne Shocked Shocked Shocked

Mcm saya bgtahu semalam yang GU akan reach new high utk 2009 iaitu 1.7000...pagi ni highest GU adalah 1.7005. Trend Gu masih lagi BUY trend... ini cuma cadangan ajer.. kalu dah price reach 1.6802..eloklah buat BUY...coz..insyaallah dia akan membuat another buying interest...dan mungkin akan naik sampai 1.7050 atau 1.7090... kemudian barulah berlaku correction...

Kalu EU lak..samalah ngn GU coz EU ni adik dia..EU dah mula menunjukkan highest baru pada tahun 2009 iaitu 1.4445. Masih ada consolidation lagik pada price tu dan ada retrace sikit... sama lah seperti GU, EU akan buat another try utk reach second highest nanti... so...my suggestion tu, buat BUY pada 1.4310...

p/s ini analisis ajer..kalu tak menjadi..jgn belasah saya dah laa...hahaaaa



Terima kasih banyak2

pokcik

Posts : 19
Join date : 2009-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: STRATEGI untuk minggu 0g0s 3- ogos 8

Post  kulitkerang on Tue Aug 04, 2009 5:26 pm

pokcik wrote:
kulitkerang wrote:GU akan cuba break 1.6800. Sekiranya dia dpt break that price..it;ll create a new high which is 1.7000...

Tolong beri analisa gu/eu ari ne Shocked Shocked Shocked

Mcm saya bgtahu semalam yang GU akan reach new high utk 2009 iaitu 1.7000...pagi ni highest GU adalah 1.7005. Trend Gu masih lagi BUY trend... ini cuma cadangan ajer.. kalu dah price reach 1.6802..eloklah buat BUY...coz..insyaallah dia akan membuat another buying interest...dan mungkin akan naik sampai 1.7050 atau 1.7090... kemudian barulah berlaku correction...

Kalu EU lak..samalah ngn GU coz EU ni adik dia..EU dah mula menunjukkan highest baru pada tahun 2009 iaitu 1.4445. Masih ada consolidation lagik pada price tu dan ada retrace sikit... sama lah seperti GU, EU akan buat another try utk reach second highest nanti... so...my suggestion tu, buat BUY pada 1.4310...

p/s ini analisis ajer..kalu tak menjadi..jgn belasah saya dah laa...hahaaaa

kulitkerang

Posts : 19
Join date : 2009-08-02

View user profile http://kolejforex.com

Back to top Go down

Analisa e/u & g/u

Post  pokcik on Tue Aug 04, 2009 12:49 pm

kulitkerang wrote:GU akan cuba break 1.6800. Sekiranya dia dpt break that price..it;ll create a new high which is 1.7000...

Tolong beri analisa gu/eu ari ne Shocked Shocked Shocked

pokcik

Posts : 19
Join date : 2009-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: STRATEGI untuk minggu 0g0s 3- ogos 8

Post  kulitkerang on Mon Aug 03, 2009 4:06 pm

GU akan cuba break 1.6800. Sekiranya dia dpt break that price..it;ll create a new high which is 1.7000...

kulitkerang

Posts : 19
Join date : 2009-08-02

View user profile http://kolejforex.com

Back to top Go down

Analisa e/u & g/u

Post  pokcik on Mon Aug 03, 2009 3:02 pm

EUR/USD
It is more likely to go down to lower than 1.42 or even 1.4160, before it goes up to around 1.43. We prefer to hold Buy.
(Current Price: 1.4230)

GBP/USD
It is more likely to go down to around 1.6650, before it goes up to around 1.68. We prefer to hold buy after it goes down.
(Current Price: 1.6718)

pokcik

Posts : 19
Join date : 2009-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: STRATEGI untuk minggu 0g0s 3- ogos 8

Post  pokcik on Mon Aug 03, 2009 1:00 am

TQ, harap dapat info terbaik. Shocked Shocked Shocked

pokcik

Posts : 19
Join date : 2009-08-03

View user profile

Back to top Go down

STRATEGI untuk minggu 0g0s 3- ogos 8

Post  kulitkerang on Sun Aug 02, 2009 9:43 pm

minggu ni ada NFP...pada 7/8/2009 pukul 8.30mlm.... so..mcm biasalah pada first friday of the month ni..data ekonomi yang brutal ni dapat membantu kita mengumpul pips...

jom..join saya nanti pada 7/8...kita sama-sama trade NEWS NFP...

kolejforex

kulitkerang

Posts : 19
Join date : 2009-08-02

View user profile http://kolejforex.com

Back to top Go down

Re: STRATEGI untuk minggu 0g0s 3- ogos 8

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum