Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  anissophea on Thu Apr 02, 2015 4:32 pm

CIMB baru sahaja dipecahkan kepada terbalik segi tiga yang menaik, ABC pada RM6.07. Kini ia diniagakan pada RM6.09-6.10. Jumlah dagangan adalah agak kecil.

Jika pelarian yang boleh mengekalkan, saham boleh mula upleg dari sini.


Carta: Carta harian CIMB pada 24 Mac 2015_10.00am (Sumber: ShareInvestor.com)




.
avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  anissophea on Tue Mar 24, 2015 4:18 pm

Latar Belakang

EG Industries Bhd ("EG") Kumpulan terlibat dalam:


  • Penyediaan perkhidmatan pembuatan elektronik (EMS) untuk peralatan komputer, telekomunikasi dan industri produk pengguna industri elektronik / elektrik, dan automotif.
  • Pembuatan kotak lengkap dibina di bawah produk pengeluar peralatan asli / pengeluar reka bentuk tulen (OEM / ODM)
  • Pembuatan dan penjualan dua lapisan kayu pepejal lantai parket

Pembangunan Korporat

Pada bulan Julai 2014, Jubli Industries Holdings Ltd (Catalist: 5OS) membeli 26% kepentingan dalam EG dari Jupax Enterprise Sdn Bhd dan Tai Yeong Sheng untuk RM21 juta (yang terdiri daripada 19.504.000 saham dan waran 3704000). Ini akan bernilai saham pada kira-kira RM1.05 sesaham (menganggap waran itu berharga RM0.10 setiap satu). Oleh kerana perkembangan ini, pendapatan EG telah meningkat dengan ketara, seperti yang dilihat di bawah.

Prestasi Kewangan baru-baru ini (UPDATED)

Untuk QE31 / 12/2014 & QE30 / 9/2014, EG melaporkan keuntungan bersih masing-masing RM10.3 juta dan RM7.6 juta. Ini satu peningkatan berbanding keuntungan / (kerugian) sebanyak RM2 juta untuk sebelumnya 9/4. Hasil bagaimanapun kekal pada kira-kira RM200-250 juta suku.

Sebab bagi peningkatan yang ketara adalah margin keuntungan yang lebih tinggi daripada 3-5% berbanding dengan +/- 1% sebelum ini. Memandangkan peningkatan segera dalam margin keuntungan, saya hanya boleh menyimpulkan bahawa pemegang saham yang baru telah diluluskan pada beberapa kontrak dengan margin keuntungan yang lebih tinggi untuk EG.


Rajah 1: keputusan EG yang lepas 11/4 (Bersumber: ShareInvestor.com)


Rajah 2: keputusan EG 11 tahun lalu (Bersumber: ShareInvestor.com)

Update untuk keputusan Kewangan untuk QE31 / 12/2014 & QE30 / 9/2014
Seorang pembaca, Laut Besar telah menegaskan bahawa keputusan untuk 2 suku lepas dirangsang oleh perkara yang luar biasa, yang saya telah terlepas pandang. Terima kasih, Laut Besar!

Saya telah dijadualkan di bawah L P & suku tahunan & tahunan untuk memudahkan pembacaan anda. EG telah mendapat manfaat daripada keuntungan nilai saksama pada merealisasikan aset kewangan sedia-untuk-jualan RM989k & RM1.316 juta pada QE31 / / 9/2014, masing-masing 12/2014 & QE30. Walaupun keuntungan ini dikecualikan, NP masih sangat besar. PER akan dikaji semula dari 1.7 kali kepada 2.0 kali.


Jadual 1: EG yang lepas 11 P suku tahunan & L


Jadual 2: EG yang lepas 10 annuai P & L (tambah unjuran bagi FY15)

Pengembangan masa depan

Ia melaporkan bahawa EG kini beroperasi berhampiran kapasiti penuh. Ia merancang untuk mengembangkan kapasiti pengeluaran . Apabila kapasiti baru telah dipasang, ia dijangka mencapai perolehan tahunan sebanyak RM2 bilion (atau dua kali ganda pendapatan semasa)

Kedudukan Kewangan

Pada 31/12/2014, kedudukan kewangan EG ini dianggap agak ketat dengan nisbah semasa pada 1 masa dan nisbah penggearan pada 1.5 kali. Untuk pengembangan kewangan dan juga untuk menurunkan nisbah gearannya, EG mungkin mencadangkan Terbitan Hak tahun ini.
Penilaian (Kemaskini)

EG (ditutup pada RM0.835 pada 16:00 hari ini) kini didagangkan pada PE semasa 2.0 1.7 kali! (Tiada kesilapan!). Ini menjadikan EG satu saham yang amat menarik.

Outlook Teknikal

EG telah pecah di atas garis aliran menurunnya, RR pada RM0.40 pada awal 2014. rintangan yang utamanya adalah RM1.00.


Carta 2: carta bulanan EG ini pada Mac 23, 2015_12.30pm (Sumber: ShareInvestor.com)

Kesimpulan

Berdasarkan prestasi kewangan yang lebih baik, penilaian yang menarik & berlainan teknikal positif, EG adalah saham yang baik untuk pelaburan jangka panjang. Kedudukan kewangan yang lemah adalah satu perkara yang membimbangkan tetapi ini boleh dengan mudah diperbaiki dengan menjalankan Terbitan Hak tahun ini.




.
avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  anissophea on Tue Mar 17, 2015 4:19 pm

Redtone memecahkan kepada upside triangle (ABC) pada RM0.83 semalam pagi ini, ia melonjak ke paras tertinggi dalam satu hari RM0.90 Kami melihat di akhbar The Star bahawa Sultan Johor telah dibangkitkan beliau kepentingan dalam syarikat itu daripada 4.8% kepada 20% . Adakah ini akan menjadi permulaan bagi langkah korporat oleh Sultan Johor? Kami perlu menunggu & melihat.


Carta: Carta mingguan Redtone ini pada Mac 17, 2015_10.30am (Sumber: ShareInvestor.com)

Berdasarkan pelarian terbalik daripada "segitiga naik", ia mungkin bahawa Redtone boleh memulakan uptrend tidak lama lagi.






.
avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  anissophea on Tue Mar 10, 2015 4:17 pm

Semalam, POS memecah di atas garis trend menurun berusia 15 bulan, RR pada RM5.00. Ia ditutup pada RM5.05. Hari ini, POS diperbetulkan sedikit dan pada 12:20, ia diniagakan pada RM5.01.

Jika POS boleh tinggal di atas tanda RM5.00 dalam tempoh beberapa hari akan datang, maka saham itu boleh terus pergi lebih tinggi. Ia berpotensi menjadi Trading Beli.


Carta: Carta mingguan POS ini pada 6 Mac, 2015_12.10pm (Sumber: ShareInvestor.com)




.
avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  anissophea on Wed Mar 04, 2015 4:08 pm

Untuk QE31 / 12/2014, keuntungan bersih QL meningkat sebanyak 15% atau perbandingan suku tahun sebelumnya 25% tahun ke tahun kepada RM56 juta manakala perolehan meningkat sebanyak 12% atau perbandingan suku tahun sebelumnya 10% tahun ke tahun kepada RM733 juta.


Jadual 1: lepas 8 keputusan suku QL ini

PBT meningkat perbandingan suku tahun sebelumnya disebabkan oleh PBT & hasil yang lebih tinggi daripada kedua-dua Marine Products Manufacturing ('MPM) & Ternakan Bersepadu Pertanian (' ILM ') bahagian. PBT meningkat daripada bahagian ini mempunyai lebih daripada mengimbangi penurunan dalam keuntungan sebelum cukai dalam Aktiviti Minyak Sawit ('POA') bahagian. Berbanding dengan suku yang sama tahun lepas, keuntungan sebelum cukai meningkat disebabkan oleh PBT yang lebih tinggi bagi semua 3 bahagian, walaupun hasil yang lebih rendah daripada bahagian POA. Perubahan tahun ke tahun adalah seperti berikut: [INDENT] Pendapatan MPM meningkat 16% tahun ke tahun disebabkan oleh sumbangan yang lebih tinggi daripada keseluruhan produk berasaskan surimi, operasi berkaitan ikan dan sumbangan baru dari penternakan udang. PBT MPM meningkat 17% tahun ke tahun terutamanya disebabkan oleh bahan berkaitan ikan yang lebih baik dan sumbangan penternakan udang baru.


Pendapatan ILF meningkat 10% tahun ke tahun terutamanya disebabkan oleh jumlah yang lebih tinggi daripada bahan mentah yang diniagakan. PBT suku semasa meningkat 42% tahun ke tahun disebabkan oleh sumbangan yang lebih tinggi daripada operasi perdagangan dan ayam bahan mentah.


Pendapatan POA menurun 2% tahun ke tahun disebabkan oleh harga minyak sawit mentah yang lebih rendah (RM2,142 qaurter semasa vs suku yang sama RM2,424). Walau bagaimanapun PBT meningkat 9% disebabkan oleh sumbangan yang lebih tinggi daripada Bersekutu (Boilermech) serta kerugian yang lebih rendah daripada operasi .palm minyak Indonesia. [/INDENT][URL="http://1.bp.blogspot.com/-Mry8My4-2eA/VPQKmA5t1NI/AAAAAAAAkBY/_YfG4c_vgKY/s1600/QL%27s%2BSegmental%2BResport%2B%4020141231.gif"][/URL]
Jadual 2: Keputusan Segmen QL ini

Sekali lagi, ia adalah baik untuk ambil perhatian bahawa margin keuntungan yang telah naik dalam 4-5 suku yang lepas. Ini, ditambah dengan pendapatan yang semakin meningkat, akan membawa kepada bahagian bawah talian yang lebih tinggi pada masa hadapan.


Carta 1: lepas 27 keputusan suku QL ini

Penilaian

QL (ditutup pada RM3.77 pada Jumaat lepas) kini didagangkan pada PE 26 kali (berdasarkan EPS lepas 4/4 'daripada 14,77 sen). Berdasarkan PE pertumbuhan pendapatan 26 kali & tahun lepas sebanyak 18%, nisbah PEG QL adalah sebanyak 1.4 kali. Ini bermakna QL terlebih nilai.

Outlook Teknikal

QL meneruskan aliran meningkatnya selepas ia melepasi tinggi baru-baru ini pada RM3.60.


Carta 2: carta mingguan QL ini pada Feb 27, 2015 (Sumber: ShareInvestor.com)

Kesimpulan

Berdasarkan prestasi kewangan yang memuaskan & prospek teknikal positif, QL masih saham yang baik untuk pelaburan jangka panjang. Walau bagaimanapun, peningkatan adalah terhad kerana ia agak penting dengan tanda-tanda kelemahan teknikal baru muncul.




.
avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  anissophea on Tue Feb 24, 2015 4:27 pm

“Cara main saham ni senang ke kak?” Inilah soalan yang selalu saya dapat daripada kawan sepejabat recently. How I wish boleh jawab dengan satu perkataan sahaja, sebab in reality it is not that straightforward. Bagi kebanyakan pelabur yang berminat dengan cara main saham ingat ia semudah:

1-beli murah, jual mahal
2-beli mahal, jual LAGI mahal
3-beli mahal/murah asalkan dapat dividen

Kalau anda betul-betul serious nak buat duit dengan cara main saham, these are few skills yang anda perlu MASTER. p/s: Main saham di sini referring to pedagang yang suka jual-beli saham; bukan bertujuan nak simpan selama-lamanya.

Mengaitkan Macro & Micro-Ekonomi

Of all the skills, this is the most basics (dan consider yang paling senang). Statistics is all over the world. Anda boleh dapat dengan hanya google je. Tapi the missing skills yang paling ketara in most beginners ialah ketidak-bolehan mengaitkan semua statistik-statistik tersebut.

Jika anda betul-betul faham setiap statistik, you can put those pieces of info into big picture; dan connect each big pictures untuk dijadikan sebagai CERITA. Only bila anda tahu apa cerita yang bakal terjadi, anda akan untung. If terlambat faham cerita pelaburan, jadi mangsa spekulator la gamaknya.

Selami Carta Saham Berkaitan

Setiap trend pergerakan harga saham dan jumlah saham yang didagangkan membawa

maksud tertentu. All you need to do ialah cuba tangkap mesej jenis apa yang saham/komoditi tersebut cuba sampaikan. E.g. signal untuk “beli”, “jual” atau “do nothing”.

Kalau nak lebih efektif, disarankan supaya anda memiliki trading software kerana ia sangat-sangat membantu. Tapi before that, anda perlu faham dulu kepelbagaian trend yang ada dan jangan terlalu mengharap software tu aje. Kalau software tu bagus betul, semua orang pun boleh kaya, kan?

Fahami Kepelbagaian Jenis Saham

Saham mahal-mahal ni biasanya fund manager je yang main. To them, untung 1-2% sebulan pun dah cukup. Kalau retail investor ni suka yang harganya bawah seringgit sebab target 5-20% sebulan. Jadi, approach untuk setiap jenis ni berbeza-beza. E.g. stop-loss, cut-profit etc.

Jika anda berminat dengan pelbagai jenis saham ni, you have to make sure personality investment anda juga versatile. Jangan treat penny stock macam blue-chip for example. Bila peluang datang, anda perlu sedia ubah risk appetite dan adjust risk-reward ratio in splits of seconds.

.
avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  anissophea on Tue Feb 10, 2015 4:24 pm

faizalyusup


IPO 2015 - QUALITAS HEATHCARE CORPORATION BERHAD

Posted: 08 Feb 2015 07:58 AM PST

Assalamualaikum.


Menjelang penghujung 2014, nampaknya beberapa saham IPO kebelakangan ini tidak begitu memberansangkan. IPO EATECH, ICON, CARIMIN, OWG dan beberapa IPO lain mengalami kenaikan yang sementara sebelum ia jatuh lantas menyebabkan banyak pelaburan modal dalam saham-saham IPO ini terbenam dan merugikan ramai pelabur. Jadi kehadiran saham IPO baru iaitu
QUALITAS HEALTHCARE CORPORATION BERHAD (QUALITAS) yang akan disenaraikan ada bula April nanti nampaknya hambar.


namu demikian harus diingat ada berepa sebab kenapa saham-saham IPO itu jatuh kebelakangan ini. Antara penyebabnya ialah ;

Saham IPO tersebut adalah saham yang berkaitan dengan industri Minyak dan Gas yang sedang mengalami kejatuah harga bahan mentahnya.
Saham IPO tersebuut disenaraikan pada masa Pasaran Bursa Malaysia sedang jatuh merudum.
Saham IPO tersebut mungkin overvalue dimana harga tawarannya terlalu tinggi.
Atau sebab-sebab yang lainnya.

Saham Qualitas ini bukan saham dari industri Minyak dan Gas tetapi saham dalam industri Healthcare lebih kurang seperti saham KPJ dan IHH. Biarpun Ratio Price Earningsnya tinggi tetapi harga sahamnya sangat baik terus menaik tatkala disenaraikan. Ini kerana penjagaan kesihatan adalah satu keperluan bagi setiap individu lebih-lebih lagi dewasa ini.




Sedikit maklumat mengenai IPO QUALITAS HEALTHCARE CORPORATION BERHAD ("QUALITAS") ini.

Qualitas Medical Group, penyedia penjagaan kesihatan Malaysia, merancang untuk mendapatkan kira-kira RM1 bilion daripada tawaran awam awal di Kuala Lumpur.

Qualitas, yang diketuai oleh Pengarah Urusan Noorul Ameen, beroperasi di lebih daripada 250 buah klinik dan pusat perubatan, menurut laman webnya. Ia mempunyai lokasi di Malaysia, India, Singapura, New Zealand dan Australia.

Setakat ini peruntukan IPO QUALITAS HEALTHCARE CORPORATION BERHAD ("QUALITAS") ini telahpun ditawarkan Di MITI dan permohonannya telahpun ditutup pada 29 Januari yang lalu.

a) Jumlah Saham Khas : 115,280,200 unit

b) Harga Par : RM 0.20 seunit

c) Harga Tawaran : Akan dimaklumkan kemudian

d) Aktiviti Utama Syarikat : Qualitas's principal activity is that of an investment holding company, whilst the Qualitas Group is principally engaged in the primary healthcare industry including the provision of primary care services, dental services and medical diagnostics services.

e) Penyenaraian Saham : Disenaraikan di Pasaran Utama

f) Bank Penasihat : CIMB INVESTMENT BANK BERHAD

g) Tarikh Tutup Pendaftaran Minat Untuk Melanggan : Permohonan bagi Saham Khas Bumiputera melalui sistem saham online bermula 23 Januari 2015 (Jumaat) jam 3.30 petang sehingga 29 Januari 2015 (Khamis) 12.00 tengahari.




Begitupun kepada high networth clients dengan pelaburan minima RM250,000.00 anda boleh mendapatkan blok-blok saham Qualitas ini seberapa segera sebelum kehabisan. Harus diingat saham CIMB Investment adalah Bank Penasihat bagi saham ini.



FY rekomen saham ini kalau kena harga tawarannya nanti. Dengarnya harga tawarannya hanya akan ditentukan pada 10 Februari dan penyenaraiannya ke dalam Papan Utama Bursa Malaysia adalah pada bulan April yang akan datang.




Sekian dulu buat kali ini.





avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  anissophea on Thu Feb 05, 2015 4:33 pm

Untuk QE31 / 12/2014, MEGB melaporkan kerugian bersih sebanyak RM39.9 juta hasil daripada perolehan sebanyak RM7.2 juta. Kerugian bersih ini disebabkan oleh kemerosotan aset & penghutang perniagaan berjumlah RM9.2 juta & RM 13.2million masing-masing dan bayaran pengecualian diiktiraf pada suku semasa dan keuntungan di Hong Kong pelupusan pelaburan telah menyedari pada suku sebelumnya. Jika anda tidak termasuk keuntungan luar biasa daripada penjualan pelaburan di HK QE30 / 9/2014, MEGB menjadi kebimbangan yang mengalami kerugian sejak QE31 / 12/2011.


Jadual 1: lepas 8 keputusan suku MEGB ini


Carta 1: lepas 23 keputusan suku MEGB ini

Penilaian

MEGB (ditutup pada RM0.66 pada Jumaat lepas) kini didagangkan pada nisbah PB daripada 1.27X. PER tidak boleh didapati kerana syarikat itu adalah satu kebimbangan yang mengalami kerugian. Harga semasa adalah 10% lebih tinggi daripada harga yang dibayar oleh pemegang saham baru, Creador 11 LLC & SMRT untuk mengambil alih kepentingan sebanyak 30.75% dalam MEGB. Pengambilalihan ini akan meningkatkan pegangan Creador 11 LLC untuk 27.02% manakala SMRT (sebuah kumpulan pendidikan) akan mengambil -stake 23% dalam MEGB. Para pemegang saham baru merancang untuk mengubah syarikat itu untuk kembali kepada keuntungan.




.
avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  anissophea on Tue Jan 27, 2015 9:51 pm

Dua hari lepas, IHH memecah di atas yang tinggi September 2014 daripada RM5.10-5.12. Ia meningkat kepada satu antara hari tinggi RM5.34 semalam sebelum ia ditutup pada RM5.26. Sebaliknya, kumpulan penjagaan kesihatan yang lain, KPJ masih belum pulih di atas yang tinggi September 2014 daripada RM4.00. Ia ditutup pada RM3.87 semalam.

Jika kita melihat carta untuk kedua-dua saham, kita dapat melihat bahawa IHH berada dalam aliran meningkat yang stabil sejak 2013 manakala aliran meningkat KPJ rosak pada bulan Julai 2013. perbezaan dalam pergerakan harga yang bermula pada Julai 2014 apabila KPJ memuncak pada RM4.90 manakala IHH terus meningkat ke paras tertinggi RM4.40 sebelum pembetulan berlaku. Selepas 10 bulan sisi pergerakan, IHH memecah di atas September 2013 yang tinggi pada bulan Jun 2014 dan meningkat kepada yang tinggi RM5.12 pada bulan September 2014. Sementara itu KPJ juga mempunyai pelarian pada bulan Jun 2014 - pelarian daripada aliran menurun pengantara yang bermula pada Julai 2013 - RM3.30. Pemulihan ini tidak pergi jauh kerana harga saham gagal untuk memecahkan di atas rintangan mendatar yang kuat pada harga RM4.00. KPJ diperbetulkan dan patah di bawah garis arah aliran meningkat yang terdekat yang bermula pada bulan April 2014.

[URL="http://4.bp.blogspot.com/-styu7Pc64fU/VMbcZyeaRNI/AAAAAAAAjiM/_AwJZ7n6JNs/s1600/IHH%2B%26%2BKPJ%2Bw20150126.gif"][/URL]
Carta 1: IHH & KPJ carta minggu ly pada Jan 26, 2015 (Sumber: ShareInvestor.com)

Mengapa IHH mengatasi KPJ? Anda boleh membuat kes bagi pendapatan IHH ini mendapat manfaat daripada pengukuhan mata wang asing berbanding dengan negara-negara MYR tetapi ia mewajarkan PER mahal 58x vs nisbah 31x atau PB KPJ sebanyak 6.6x vs 4.6x KPJ. DY paling kecil sekali iaitu 0.004% sudah pasti ada perbandingan untuk DY masing yang lebih daripada 1.5% yang dilaporkan oleh KPJ.

Untuk berlaku adil, IHH mempunyai mata yang kukuh. Margin keuntungan bersih yang lebih tinggi pada 9.3% vs KPJ 4.4%. Kedudukan kewangannya adalah lebih sihat dengan GR di 0.25x vs 0.94x KPJ & CR di 1.85x vs 0.87x KPJ.

Walau bagaimanapun, pengurusan KPJ bekerjasama dengan modal yang lebih rendah dan untuk ini, mereka berjaya diperah daripada pulangan baik berbanding IHH. ROE KPJ mengalahkan IHH yang ringan tangan pada 9.4% vs 3.5% .What tentang ROA? Malah di sini, KPJ lakukan lebih baik - 3.7% vs IHH ini 2.3%.

[URL="http://4.bp.blogspot.com/-fvDVsE3ONUg/VMbdAyZoE4I/AAAAAAAAjiU/YdmXORbqg_g/s1600/IHH%2B%26%2BKPJ%27s%2BFinancial%2BRatios.gif"][/URL]

Jadual: nisbah kewangan IHH & KPJ berbanding (Powered by ShareInvestors.com)

Tidak dapat dinafikan bahawa IHH mempunyai cerita yang lebih seksi. Ia meningkat sebanyak lompat & bound- sama ada secara organik atau melalui M & A manakala KPJ meningkat terutamanya organik. Baru-baru ini untuk P & L & CF perbandingan, lihat 2 gambar rajah di bawah.

Jika anda adalah seorang peniaga, IHH adalah BUY perdagangan yang baik dengan pelarian yang di atas tinggi baru-baru ini. Jika IHH boleh mengulangi lepas 2 bergerak besar (daripada RM0.85 setiap satu), pelarian semasa boleh menghantar saham ini kepada RM6.00. Sebaliknya, jika anda adalah pelabur nilai dan semacam pesakit lelaki, anda boleh membuat taruhan secara KPJ melakukan meluangkan masa. Dan, JIKA (a besar jika) KPJ boleh memecahkan di atas RM4.00, ia juga boleh menjadi BUY perdagangan.

[URL="http://2.bp.blogspot.com/-fa0Abei0IUU/VMWoYAetQxI/AAAAAAAAjhc/Vtrvi6J26qo/s1600/IHH%2B%26%2BKPJ%27s%2B10-Q%2BP%26L.gif"][/URL]
Rajah 1: IHH & KPJ 10 suku P & L berbanding (Powered by ShareInvestors.com)

[URL="http://4.bp.blogspot.com/-V_10hJLCXUI/VMWoYFM9JEI/AAAAAAAAjhY/qQISj6koEok/s1600/IHH%2B%26%2BKPJ%27s%2B10-Q%2BCF.gif"][/URL]
Rajah 2: IHH & KPJ 10 suku CF berbanding (Powered by ShareInvestors.com)






.
avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  anissophea on Tue Jan 20, 2015 4:23 pm

MENJADI PELABUR JUTAWAN




Assalamualaikum...




Mulai tahun 2015 ini FY nak tukar sikit cara FY menulis blog ini. FY akan teruskan dengan penyampaian artikel-artkel pelaburan saham tetapi ia akan disampaikan dalam bentuk yang lebih santai iaitu dalam bentuk penceritaan. Apapun FY harap ada satu dua perkara yang boleh dipelajari dari tulisan-tulisan ini.




Kisah hari ini...




Selalunya bagi pelabur newbie, disinilah mereka bermula. Mereka samaada bertemu dengan blog ini atau mendapat rekomen dari seorang kawan dan sebagainya. Kemudian mereka menghubungi FY untuk temujanji atau bertanya pelbagai soalan mengenai pelaburan saham.





Dua orang pelabur newbie sudi datang bertemu FY hari ini
Ada juga yang mengambil langkah datang ke pejabat FY di Kenanga Investment Bank Berhad di Petaling Jaya untuk bertemu sendiri dengan FY. Di sini perbincangan perjalanan pelaburan saham mereka bermula.Selalunya mereka punya 1001 soalan untuk ditanyakan, disamping menjawab soalan-soalan itu, FY akan menyarankan pelabur baru untuk menghadiri Seminar Super Investor kerana di sini kebanyakan persoalan yang berada di dalam benak mereka mengenai peaburan saham bakal terjawab.




Seminar ini FY sediakan sebagai titik permulaan perjalanan pelaburan saham anda dimana overview keseluruhan pelaburan Saham di Bursa Malaysia bakal dihuraikan.

Di sebelah pagi FY menjalankan Sesi Personal Coaching
Train The SuperTrader.

Personal Coaching Train The SuperTrader ini pula adalah langkah terakhir sebelum seoarang pelabur itu terjun dan memulakan urusniaga pelaburan saham mereka. Di sini ilmu cara memilih saham yang bagus serta masa yang terbaik untuk membeli mahupun menjual saham tersebut bakal dikongsikan.




Dengan harapan lama kelamaan pelabur tersebut bakal menjadi pelabur jutawan sebagaimana gambarajah dibawah ini.


Melabur di Bursa Malaysia kalau kena caranya boleh menjadikan anda seorang jutawan!



Jadi kepada newbie pembaca senyap di luar sana, apa kata kita mulakan portfolio pelaburan saham sebagai alternatif pendapatan bermula tahun 2015 ini.




Ambillah langkah untuk datang ke kelas Saham












.


avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Kursus Pelaburan Hartanah & REIT

Post  anissophea on Tue Jan 06, 2015 4:04 pm

Belajar Asas Pelaburan Hartanah & Real Estate Investment Trust (REIT):

::Kandungan::

Sesi Beginner: Asas Penilaian Agensi Pelaburan Hartanah

· Langkah memilih agensi pelaburan hartanah
· Belajar membaca indeks prestasi agensi
· Cara membeli hartanah (REIT) secara online DARI RUMAH SAHAJA!
(tak perlu berdepan lawyer,agensi claim,buyer,etc...)
· Cara mengumpul info pelaburan hartanah tersenarai
· Teknik penilaian jangkapanjang mengikut kaedah Warren Buffet

Sesi Advance: Analisa Teknikal untuk Pelaburan Hartanah

· Bagaimana membuat analisis teknikal ke atas REIT
· Mengenali Japanese candlestick dan Chart Pattern
· Cara memilih indikator terbaik mengikut sistem yang digunapakai
· Belajar mengatasi margin call mengunakan Parabolic SAR
· Swing Trading mengunakan ATR,MACD,RSI dan ADX indicator


Klik disini untuk maklumat lanjut pedaftaran >> http://reviewbank.com.nu/



*Ada soalan mengenai Pelaburan Hartanah ?
avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  anissophea on Tue Jan 06, 2015 4:03 pm




Kursus ini terbahagi kepada 3 tahap iaitu...

Sesi Beginner:
· Cara membeli saham online tanpa melalui remiser
· Belajar pengiraan Capital Gain dan Dividend
· Memahami Unit , Lot dan Warrant

Sesi Intermediate:
· Cara membeli IPO (Initial Public Offering)
· Teknik penilaian saham mengikut kaedah Warren Buffet (value investing)
· Long Term Strategy untuk Pelabur)

Sesi Advance:
· Bagaimana membuat analisis teknikal ke atas saham
· Intraday Trading strategy untuk Trader
· Memperalatkan Corporate Exercise untuk meramal aliran naik Saham

*Sesi Optional - Hang Seng Index: *Untuk Kelas Bersemuka Sahaja !
· Bagaimana untuk Untung ketika Saham Menjunam Jatuh !
· Bagaimana untuk meramal aliran Saham berdasarkan Dow Jones Index


*Kursus boleh diambil  secara Online atau Bersemuka (1 to 1 Personal Coaching) di seluruh negara


Pendaftaran boleh dibuat di : http://BursaCourse.com.nu
Maklumat lanjut di : http://KLFX.blogspot.my


. kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham





Last edited by anissophea on Wed Sep 12, 2018 12:18 pm; edited 5 times in total
avatar
anissophea

Posts : 98
Join date : 2015-01-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum