Belajar Belajar dan Belajar

View previous topic View next topic Go down

Re: Belajar Belajar dan Belajar

Post  lhlokim on Mon Mar 22, 2010 10:34 pm

assalam semua,
Saya dah lebih setahun main demo account. Saya setuju orang kata tak sama dgn live acc tapi yg saya belajar dari demo acc ialah kita kena refer pd seberapa byk technical analysis dan yg penting sekali ialah SABAR menunggu utk buka post. Jgn gelojoh. Minggu depan saya akan mula dgn live trading. Tolong beri tunjuk ajar.
Abang Mokhtar Very Happy

lhlokim

Posts : 2
Join date : 2010-03-22

View user profile

Back to top Go down

cri geng newbies dlm forex

Post  azlinleo79 on Thu Mar 11, 2010 3:32 pm

kpada geng2 yg bru dlm forex ni n especially yg seguru dgn Cikgu Fendi forex kita ni, sy berharap dpt saling bantu mmbantu dlm brtukar2 pndapat dan juga mmberi semangat.. Smile sy dr JB, bru je attend kelas dgn Cikgu Fendi ni..sy bru pegi skali je,sy rasa sy prlukan kelas lg..so,klu ada geng2 dr Johore yg nk ke KL blajar ngan Cikgu d Rawang mgkin kita blh turun sana ramai2..bila dah ramai2, xla berat sgt otak ni buntu kpala fkar sorang2 ilmu yg Cikgu ajar..xgitu?

azlinleo79

Posts : 2
Join date : 2010-03-09

View user profile

Back to top Go down

belajar lagi...

Post  azlinleo79 on Thu Mar 11, 2010 3:22 pm

akum kulit kerang..dr last post smpai la skrg ni,dh smpai tahap mana ilmu forex u?sy msih trlalu bru dgn forex ni..fuhhh..mmg bnyak,bnyak,bnyak yg prlu d plajari nih!! Shocked u dah mula live acc trade ke?

azlinleo79

Posts : 2
Join date : 2010-03-09

View user profile

Back to top Go down

TEKNIK MUDAH

Post  spyforex on Wed Dec 30, 2009 11:11 am

JOM CUBA TEKNIK MUDAH PIPS..HANYA D SPYFOREXSYSTEM.

spyforex
Guest


Back to top Go down

Re: Belajar Belajar dan Belajar

Post  ajib_sputnik on Mon Aug 31, 2009 2:34 am

dan yg paling bernilai adalah pengalaman... pengalaman lah yg akan mengajar kite memperbetulkan kesilapan2 lalu... secara tak lansung pengalaman juga mengajar kite utk disiplin... walaupun secara lumrahnye kite ni hanye manusia biasa yg mmg susah nak disiplin dalam forex ni...haha.. lol! afro

ajib_sputnik

Posts : 3
Join date : 2009-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Belajar Belajar dan Belajar

Post  ajib_sputnik on Mon Aug 31, 2009 2:31 am

betul tu, dan bila sudah ade sedikit ilmu tentang forex ni dan sudah boleh mula trade walaupun guna demo platform.... mestilah selalu practice...practice..dan terus practice!
jangan putus asa... berani mencuba utk mempelbagaikan teknik yg kite sedia ada tu dgn teknik2 yg kite jumpa melalui forum2 diluar sane tu... insyaallah kite akan jumpa dgn teknik yg sesuai dgn cara kite trade. mekasih cikgu forex!
lol!

ajib_sputnik

Posts : 3
Join date : 2009-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Belajar Belajar dan Belajar

Post  pokcik on Mon Aug 10, 2009 10:28 am

kulitkerang wrote:salam...

tadik masa caramah kat masjid...ada ustaz tu citer bahawa ilmu ni amat penting dan Imam Shaffie mengatakan bahawa orang yang ingin belajar mestilah:

1- Cerdik. Semua manusia dijadikan Allah adalah bijak dan cerdik kecuali org gila dan org lembab (macm yg downsyndrom tu- dia orng ni dah disahkan ahli syurga nanti)...jadi kita semua ni diwajibkan belajar....

2- Tamak dalam Ilmu -maksudnya perlu mencari ilmu sebanyak mungkin...

3- Rajin Membaca - mestilah selalu menambah ilmu dengan cara analisa atau membaca... org melayu kita ni malas membaca!!!

4- Bersungguh-sungguh untuk belajar

5- Ada bekalan -maksudnya perlu ada bekalan utnk belajar..kalu dlm kes forex ni...mesti ada modal nak belajar atau main forex

6- Perlu ada Guru yang boleh mengajar..

7- Belajar untuk kegunaan yang lama dan berterusan...

8- Pembelajaran kita ni boleh diturunkan kepada orang lain atau anak2 kita...


hmm..itu yang saya dpt ingat jer...hehee..tp the point is that kita harus belajar dan terus belajar sampai boleh mengajar!!!!

Terima kasih banyak,
Ilmu ibarat lautan, lagi banyak diambil lagi banyak yang tak hau.
tq Shocked Shocked Shocked

pokcik

Posts : 19
Join date : 2009-08-03

View user profile

Back to top Go down

Belajar Belajar dan Belajar

Post  kulitkerang on Mon Aug 10, 2009 2:00 am

salam...

tadik masa caramah kat masjid...ada ustaz tu citer bahawa ilmu ni amat penting dan Imam Shaffie mengatakan bahawa orang yang ingin belajar mestilah:

1- Cerdik. Semua manusia dijadikan Allah adalah bijak dan cerdik kecuali org gila dan org lembab (macm yg downsyndrom tu- dia orng ni dah disahkan ahli syurga nanti)...jadi kita semua ni diwajibkan belajar....

2- Tamak dalam Ilmu -maksudnya perlu mencari ilmu sebanyak mungkin...

3- Rajin Membaca - mestilah selalu menambah ilmu dengan cara analisa atau membaca... org melayu kita ni malas membaca!!!

4- Bersungguh-sungguh untuk belajar

5- Ada bekalan -maksudnya perlu ada bekalan utnk belajar..kalu dlm kes forex ni...mesti ada modal nak belajar atau main forex

6- Perlu ada Guru yang boleh mengajar..

7- Belajar untuk kegunaan yang lama dan berterusan...

8- Pembelajaran kita ni boleh diturunkan kepada orang lain atau anak2 kita...


hmm..itu yang saya dpt ingat jer...hehee..tp the point is that kita harus belajar dan terus belajar sampai boleh mengajar!!!!

kulitkerang

Posts : 19
Join date : 2009-08-02

View user profile http://kolejforex.com

Back to top Go down

Re: Belajar Belajar dan Belajar

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum