Strategi untuk 10hb ogos smp 15hb ogos

View previous topic View next topic Go down

ape analisis untuk minggu ni...?

Post  khairi on Wed Aug 19, 2009 4:05 am

otai2..boleh beri analisis GU tak utk minggu ni...

khairi

Posts : 6
Join date : 2009-08-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Strategi untuk 10hb ogos smp 15hb ogos

Post  pokcik on Mon Aug 10, 2009 10:55 am

kulitkerang wrote:Untuk minggu ni nampaknya USD makin menunjukkan kekuatan pada matawangnya..dibantu oleh NFP dan Kadar Unemployment yang keluar datanya pada hari Jumaat lepas tu, mmg memberi sokongan yang kuat bahawa US hanpir keluar dari recession negara tersebut dan ekonomi semakin bertambah baik...

jadi utk pair EU nyer analisis lak... EUR/USD minggu ni..

Minggu lepas walaupun EU sudah mencapai tahap tertinggi iaitu 1.446, kemudiannya menukar arah dengan merudum jauh dan telah mencecah SUPPORT 1.4206, boleh dianggap sebagai amaran awal bahawa Pair EU ni sudah terlalu tinggi (overbought). Kemungkinan besar EU akan turun pada minggu ni sampai kepada 1.4007 untuk Support yang pertama, dan sekiranya break support tersebut, kemungkinannya akan turun kepada 1.3747 untuk pengesahan...maknanya kalu dia break je support pertama tu, dia akan turun kepada 1.3747 dan mmg confirm akan terus turun lagik... chances nak naik cuma sikit aje, mgkn pada resistance yang minor ajer iaitu 1.4272...

Untuk GU lak......GBP/USD minggu ni...

walaupun GU ni dah cecah 1.7043 minggu lepas, tetapi dengan jatuh merudumnya pada hari jumaat aritu mungkin menunjukkan bahawa GU sudah mencapai tahap tertinggi buat masa ini...mungkin downtrend sahaja pada minggu ni...dan support zone yang pertama adalah dalam lingkungan 1.6338/6582. Kemungkinan akan berlaku kejatuhan yang besar pada kali kedua nanti minggu ni...

hehee..moga2 dapat la paham analisis ni..saya dok kaji and compare news yang ada...


Dengan adanya analisa ni boleh la saya gunakan untuk letak tempat2 yg keras.
saya nak ke Kemaman ada kerja, jumpa lagi

Ape pun tq banyak2.

pokcik

Posts : 19
Join date : 2009-08-03

View user profile

Back to top Go down

Strategi untuk 10hb ogos smp 15hb ogos

Post  kulitkerang on Mon Aug 10, 2009 2:20 am

Untuk minggu ni nampaknya USD makin menunjukkan kekuatan pada matawangnya..dibantu oleh NFP dan Kadar Unemployment yang keluar datanya pada hari Jumaat lepas tu, mmg memberi sokongan yang kuat bahawa US hanpir keluar dari recession negara tersebut dan ekonomi semakin bertambah baik...

jadi utk pair EU nyer analisis lak... EUR/USD minggu ni..

Minggu lepas walaupun EU sudah mencapai tahap tertinggi iaitu 1.446, kemudiannya menukar arah dengan merudum jauh dan telah mencecah SUPPORT 1.4206, boleh dianggap sebagai amaran awal bahawa Pair EU ni sudah terlalu tinggi (overbought). Kemungkinan besar EU akan turun pada minggu ni sampai kepada 1.4007 untuk Support yang pertama, dan sekiranya break support tersebut, kemungkinannya akan turun kepada 1.3747 untuk pengesahan...maknanya kalu dia break je support pertama tu, dia akan turun kepada 1.3747 dan mmg confirm akan terus turun lagik... chances nak naik cuma sikit aje, mgkn pada resistance yang minor ajer iaitu 1.4272...

Untuk GU lak......GBP/USD minggu ni...
walaupun GU ni dah cecah 1.7043 minggu lepas, tetapi dengan jatuh merudumnya pada hari jumaat aritu mungkin menunjukkan bahawa GU sudah mencapai tahap tertinggi buat masa ini...mungkin downtrend sahaja pada minggu ni...dan support zone yang pertama adalah dalam lingkungan 1.6338/6582. Kemungkinan akan berlaku kejatuhan yang besar pada kali kedua nanti minggu ni...

hehee..moga2 dapat la paham analisis ni..saya dok kaji and compare news yang ada...

kulitkerang

Posts : 19
Join date : 2009-08-02

View user profile http://kolejforex.com

Back to top Go down

Re: Strategi untuk 10hb ogos smp 15hb ogos

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum